SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Microsoft vs. Google, egy újabb lépés a "trónfosztás" irányába

2009.08.24. 14:59 Szabó Balázs

Mint ahogy már egy korábbi bejegyzésben ismertettük a Microsoft a Yahoo-val történő megállapodás után tovább igyekszik erősíteni a piaci pozícióját a keresők között.

A legújabb fejlemény ma látott napvilágot, mely szerint a Microsoft által patrónált Bing és a korábban forradalminak titulált Wolfram Alpha licencelési megállapodást kötött egymással, melynek értelmében a Microsoft keresője megjeleníthet bizonyos tudományos jellegű adatokat az utóbbi szoftver motorja által generált tartalomból.

"Amennyiben a Stephen Wolframhoz közel álló forrás ismeretei helyesnek bizonyulnak a szerződés megkötését illetően, úgy a Live Searchöt június elején felváltó redmondi keresőalkalmazás ezzel a lépéssel egy rendkívül hatékony tudományos munkatársa tett szert a fő profilja szerint komplex témakörökkel kapcsolatos számítási munkákat végző Wolfram Alpha személyében, s ezzel tovább erősítheti piaci részesedését a rivális Google-lel szemben."

A megállapodás részleteiről bővebben az IT cafe illetve a TechCrunch híroldalak számolnak be.


Szólj hozzá!

Címkék: microsoft google kereső wolfram alpha

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr341334974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása