SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

A legbiztonságosabb böngésző az IE 8

2010.04.02. 11:41 Varga Kálmán

Az NSS Labs immár harmadik, egymást követő felmérése szerint a Microsoft internetes böngészőjének legújabb verziója, az Internet Explorer 8 szűri ki és hatástalanítja a legnagyobb hatékonysággal a felhasználókra leselkedő, megtévesztő célú és rosszindulatú kártevőket.

A modern böngészők mindegyike megpróbálja kiszűrni az ilyen támadásokat, védelmi rendszereik hatékonysága azonban jelentősen eltér egymástól. Az Internet Explorer 8-as verziójában a SmartScreen szűrő végzi ezt a feladatot, amely a meglátogatni kívánt oldal linkjét összehasonlítja egy online adatbázissal, s ha ott az adott oldal rosszindulatúként van feltüntetve, felhívja erre a felhasználó figyelmét és megakadályozza az adott program letöltését.

"A Facebook, az Iwiw, a Twitter és más linkek megosztására kiválóan alkalmas közösségi oldalak elterjedésével egyre gyakoribbak lettek az ilyen támadások, amelyek mind több felhasználót érintenek. Olyannyira, hogy a Symantec szerint 2010-ben ez lesz az elsődleges támadási módszer a különböző rosszindulatú programok számára.  Ezt megerősítik más kutatások is, amelyek szerint naponta mintegy 15-50 ezer új rosszindulatú kártevő tűnik fel az interneten; a Kaspersky Lab vezérigazgatója havi több millió ilyen programról tud beszámolni."

http://www.technet.hu/notebook/20100322/internet_explorer_8_a_legbiztonsagosabb_bongeszo/

Szólj hozzá!

Címkék: tech biztonság internet

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr951889108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása