SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Magyarország és Szlovákia fej-fej mellett az e-kereskedelemben

2010.03.24. 15:44 Sági Krisztina

Szlovákia és Magyarország összesonlítását végezte el az Euromonitor az e-kereskedelemmel kapcsolatos kutatásában. Főleg a vállalati internethasználatra és elérésre volt kíváncsi a kutatást végző cég. Emellett említést tesz a lakossági internetpenetrációról is. Még van hová fejlődni, tehát minden lehetőség adott arra, hogy új és jól meggondolt e-kereskedelmi vállalkozások jelenjenek meg a piacon.

"A kutatócég az Eurostat adataira hivatkozva azt írja, hogy a szlovák vállalatok internet-ellátottsága 98 százalékos, ami az egyik legmagasabb az Európai Unióban, míg a magyar cégek 87 százalékában van internetelérés.
Az e-kereskedelmi forgalom nagyobbik része azonban nem marad az országhatárokon belül, Magyarországon a teljes forgalom 67, Szlovákiában 78 százaléka megy külföldre. Az EU-s átlag 26 százalék."

http://www.kreativ.hu/cikk.php?id=26157

Szólj hozzá!

Címkék: internet ekereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr101865367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása