SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Internetes szokásainkat figyelik amerikai kémek

2009.10.26. 22:31 Sági Krisztina

Nem árt vigyázni azzal, hogy milyen információt teszünk közzé magunkról a világhálón. Biztosan mindenkinek végigfutott már az agyán, hogy nyitott kapu az internet a bűnözők számára is. A multinacionális cégek is gyakran szereznek információkat az internetes szokásainkról, akár a könyvvásárlási szokásainkról is.

"Sokan azt állítják, hogy a közösségi hálózatok óriási lehetőséget biztosítanak a "nyílt forráskódú" hírszerzésre, azaz a publikus információk megszerzésére, amelyekből nagyszerűen lehet adatokat gyűjteni.
A terrorista hálózatok egyre többet használják az internetet, ugyanis könnyen lehet segítségével névtelenül és országhatárokat átlépve kommunikálni."

http://www.sg.hu/cikkek/70552/internetes_szokasainkat_figyelik_amerikai_kemek


2 komment

Címkék: biztonság internet

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr91477576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.10.29. 10:44:06

ez egy baromság szerintem... aki utánunk akar kémkedni annak nem kell a világhálóra mennie, elég ha átnézi a kukánkat és máris mindent tud rólunk.

Sági Krisztina 2009.10.30. 17:53:30

Természetesen így van, akár a kukából is lehet informálódni az adott személyről. Ennél kellemesebb azért, ha a közösségi portálok szabadon hozzáférhető adatai között bányásznak a rosszakarók. Sajnos sokszor olyan információk is felkerülnek az internetre, amit még a kukába sem szívesen dob ki az ember, úgy hogy ne tépne alaposan össze.
süti beállítások módosítása