SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

A tablet lehet az egyetemi jegyzetek gyilkosa

2011.02.06. 11:58 Varga Kálmán

Olcsó tankönyvekkel, a sorok közé, ábrák fölé rajzolt emlékeztetőkkel és tollas jegyzeteléssel akarja meghódítani az amerikai egyetemistákat a Kno táblagép - reméljük kishazánkban is elérhető lesz hasonló, méghozzá záros határidőn belül!

Nem a tömegeket akarja megnyerni, nem akar kanapéböngésző, játékgép vagy hintaszékmozi lenni a Kaliforniában tervezett új tablet. A Kno csak az egyetemisták életén akar változtatni azzal, hogy egy készülékben kínálja nekik az adott félévre szükséges összes tankönyvet digitális formában.

A papírra nyomott jegyzetekkel szemben a digitális anyagoknál a hallgatók választhatnak, hogy megveszik-e könyvet, vagy csak kibérlik egy szemeszterre. A bérlési modellnek azért van létjogosultsága, mert a legtöbb tankönyvre csak egy-egy tárgyhoz van szüksége a diákoknak. Ha megvan a vizsga, a drágán megvett könyv felkerül a polcra, hogy soha többé ne vegyék le. Ha tanulás közben a diák nem jegyzetelt a könyv margójára, nem húzgálta alá a fontos mondatokat, akkor megpróbálkozhat eladni a könyveket, és abból finanszírozni a következő félévi jegyzetek egy részét."

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20110204-kno-a-tablagep-lehet-az-egyetemi-jegyzetek-gyilkosa.html

Szólj hozzá!

Címkék: tech oktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr92641841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása