SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Együtt kémkedik a Google és a CIA

2010.07.30. 21:50 Varga Kálmán

Szép új jövő: ha már nem jött be a bőr alá ültetett chip, akkor máshogy igyekeznek megfigyelni minket. 
A Google és a CIA is több millió dollárt fektetett be a Recorded Future nevű cégbe, ami nemcsak események megjóslásán, és kapcsolati hálók megrajzolásán dolgozik, de mindent megjegyez, amit valaha mondtunk, tettünk, vagy rólunk mondtak az interneten, és ebből az adatbázisból bármikor képes egy aktát generálni rólunk, alapos elemzéssel az interneten viselt dolgainkról, és az ismerőseink köréről.

Emellett a cég "[...] programjai több tízezer weboldalról, blogról, fórumról és twittercsatornáról szívják le folyamatosan a felhasználók posztjait és kommentjeit, majd ezeknek a tartalmát elemzik és kapcsolatot keresnek bennük emberek, szervezetek és események között", aminek az alapja az, hogy "[..] olyan fejlett algoritmusokat, és mesterségesintelligencia-modulokat fejleszt, amelyek az internetet monitorozzák és képesek korlátozottan megjósolni a jövőt."

http://index.hu/tech/biztonsag/2010/07/30/egyutt_kemkedik_a_google_es_a_cia/

Szólj hozzá!

Címkék: google biztonság internet cloud computing

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr362188067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása