SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Hogy áll a mobilos e-kereskedelem?

2010.07.07. 09:04 Varga Kálmán

Néhány adat a mobilos elektronikus kereskedelemről a BusinessWeek június 28-i számában - pontos definíciót nem adnak a “mobilra”, de a szövegből az derül ki, hogy az okostelefonokról és az új táblagépekről (leginkább az iPadről) van szó. Az eBay és az ABI Research számaira hivatkoznak, akik szerint a mobilos e-kereskedelmi világpiac nagysága 2010-ben nagyjából 23 milliárd dollár, ami öt év alatt, vagyis 2015-ig 108,3 milliárdra fog nőni.

"Forgalom alapján a piacot a Taobao, a kínai Alibaba csoport tagja vezeti. A mobilos piac még erősen tagolt, az Amazon például csak 1,5%-ot birtokol belőle. Az e-Bay most éppen különböző termékkategóriákhoz fejleszt alkalmazásokat. A ruházati cikkekhez rendelt alkalmazás például “virtuális próbafülkét” is kínál majd: ha a telefonod kamerájával csinálsz magadról egy képet, a szoftver megmutatja, hogy áll rajtad a kiválsztott cucc. Az Amazon sem tétlenkedik: van egy alkalmazásuk, amihez ha csinálsz egy fotót valamilyen árucikkről, bemutatja a hasonló árucikkek kínálatát, árakkal együtt persze."

http://www.iqsys.hu/web/guest/blog/-/blogs/mobil-e-ker?_33_redirect=%2Fweb%2Fguest%2Fblog%2F-%2Fblogs%2F

Szólj hozzá!

Címkék: trendek ekereskedelem mobil szolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr42135091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása