SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Koffeinnel pörgeti fel magát a Google

2010.06.11. 11:17 Varga Kálmán

Elindult a webkereső új, gyorsabb keresési indexe, a Caffeine, vagyis koffein, ami 50 százalékkal gyorsabb találatokat ígér a felhasználóknak. A fejlesztők a mai webre jellemző, folyamatosan frissülő tartalmakhoz tervezték az új rendszert.

"A webkeresők a felhasználók kereséseitől függetlenül folyamatosan indexelik a világhálót, és elemzik a találatokat. A Google közleménye szerint a Caffeine legnagyobb előnye, hogy máshogy épül fel, mint a korábbi index.
A kereső ugyanis azelőtt több rétegű indexet használt, amelynek egyes rétegei egymástól eltérő ütemben frissültek: a legfontosabbnak, legrelevánsabbnak ítélt tartalmak gyakrabban, míg a kevésbé fontosak maximum félévente, amihez az egész internet alapos átfésülése és analizálása kellett.

A Caffeine ezzel szemben folyamatosan fésüli át a webet, és a különböző jellegű tartalmakat - képek, videók, blogbejegyzések, dokumentumok és így tovább - egymástól függetlenül tudja kezelni, és így a kapacitása is nagyobb. A Google közleménye szerint a rendszer másodpercenként weboldalak százezreit fésüli át, jelenleg százmillió gigabájtnyi adatot tárol (ez több mint 25 millió darab DVD-lemez kapacitása), amit nap, mint nap több százezer gigabájttal gyarapít."

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20100609-koffeinnel-porgeti-fel-magat-a-google-elkeszult-a-caffeine-index.html

Szólj hozzá!

Címkék: google kereső internet

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr662073780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása