SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Dupla fizetést ér a diploma Magyarországon

2010.05.29. 12:55 Varga Kálmán

A felsőfokú végzettség megszerzése mind gyakrabban, és egyre komolyabb anyagi áldozatokkal jár, miközben a munkaerőpiac változásai is sokakat elbizonytalanítanak, érdemes-e tovább tanulni. Egy most közzétett felmérés szerint ugyan a diploma ma már nem jelent biztos állást, ám aki el tud helyezkedni, az kétszer magasabb jövedelemre számíthat, mint egy csupán érettségivel rendelkező álláskereső.

"A Workania állásportál fizetési felmérésének legutóbbi kutatásában azt vizsgálta, mennyit ér ma (2010-ben), ha valaki az érettségi megszerzése után kezd dolgozni, vagy ha friss diplomájával a zsebében lép az álláspiacra. A kutatás különböző területeken pályakezdő fiatalok átlagfizetéseit hasonlította össze.

Átlagkeresetek:
- az érettségivel rendelkező pályakezdők (19-20 évesek) havi bruttó átlagjövedelme 2010 elején 118 ezer forint,
- a diplomás pályakezdők (21-26 év közöttiek) átlagosan ennek majdnem duplájára, 236 ezer forintra számíthatnak."

http://www.mfor.hu/cikkek/Dupla_fizetest_er_a_diploma_Magyarorszagon.html

Szólj hozzá!

Címkék: trendek oktatás elhelyezkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr582040139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása