SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Magyarok fejlesztik a webragasztót

2010.05.25. 12:35 Varga Kálmán

Londoni fejlesztői versenyen lett második helyezett a webes tartalmakat rendszerező iGlue, amely amerikai újságok érdeklődését is felkeltette - hamarosan elindul a szolgáltatás, most befektetőre hajtanak. Ez a szolgáltatás nem linkeket gyűjt össze, mint a Google vagy a Bing, hanem rendszerezi az adatokat, és pontos információkat ad a felhasználóknak.

"A fejlesztés bölcsészeti informatikai projektként indult az ELTE-n, egy újszerű információszervező rendszer kifejlesztését tűzték ki célul. Első lépésben emberek címkézték fel a szövegeket, de az iGlue már nyelvi elemzéssel ismeri fel az online tartalmak legfontosabb elemeit, például a földrajzi neveket, a személyeket és az intézményeket. Az iGlue adatbázisában most körülbelül 2 millió földrajzi hely, 50 ezer intézmény és 170 ezer személy és még 30 egyéb kategória (díjak, vallások stb.) adatai vannak. A személyek számát félmillióra akarják növelni, hogy az iGlue elindításakor elegendő információ legyen a rendszerben (az angol Wikipediában kb. 600 ezer személyről van szócikk)."

http://index.hu/tech/2010/05/24/magyarok_fejlesztik_a_webragasztot/

Szólj hozzá!

Címkék: kereső online szolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr142029891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása