SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Az Adobe beintett Steve Jobs-nak: nem lesz Flash az iPhone-okon

2010.04.23. 08:09 Varga Kálmán

Hosszas egyeztetések után elfogyott az Adobe türelme, így a cég ügyvezetője, David Wadhwani bejelentette, hogy megszüntetik a tárgyalásokat az Apple-el a Flash-es megoldások implementálásával kapcsolatban.

Valóban figyelemreméltó az Adobe kitartása és türelmessége: annak érdekében, hogy megfeleljen Steve Jobs iPhone-os elvárásainak a Flash, több, mint egy évet fejlesztették az akkori keretrendszert - miután mindezek után az Apple továbbra sem támogatta a Flash-es megoldások implementálását, az Adobe előrukkolt egy olyan szoftverrel, ami fejlesztők számára lehetővé tette olyan Flash-es alkalmazások megírását, amit iPhone-os alkalmazásokká lehetett automatikusan átkonvertálni.
Napokkal később az Apple megváltoztatta az iPhone App Store szabályait oly módon, hogy kizárta az így fejlesztett alkalmazásokat a kínálatból, ismét ellehetetlenítve ezzel az Adobe törekvéseit.

Mindezek után magától értetődő, hogy betellt a pohár az Adobe-nél, így egyértelmű, hogy a riválishoz fordultak egyből - a nyitottabb Google Android OS lesz a fejlesztők fókuszában a jövőben, ugyanis a fentebb bemutatott alkalmazás-konvertáló megoldásukat is gond nélkül át tudják ültetni Androidos környezetbe.

Mit is mondanak erre: így jár, aki pórul?

http://ecommerce-journal.com/node/27850

Szólj hozzá!

Címkék: google tech apple mobil szolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr141942522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása