SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Csökken a magyar diploma tekintélye

2009.09.14. 20:51 Varga Kálmán

Komoly gondokkal kell szembenézniük a fiataloknak - nem elég, hogy válság van és nehéz jó munkát találni, már a diploma sem a régi értékekkel rendelkezik. Sajnos nagyon sok fiatal körében az egyetemi, főiskolai tanulmányok során szerzett diploma után nem a tanult szakmának megfelelő területen helyezkedenek el.
Nagyon komoly tanácsadást és felelősségtudatot kellene adni a pályaválasztás előtt álló fiataloknak - hiszen mindenki érdeke az, hogy olyan munkát végezzen, amihez tényleg ért és szereti is, különben csak elvesztegetett hosszú főiskolás / egyetemi évekről beszélhetünk.
A cikk elsősorban a munkaerőpiac és felsőoktatás közötti összhang (kommunikáció) hiányáról ír. Nagyon fontos lenne, hogy a felsőoktatás évekkel előre tudja, hogy milyen képzést kell adnia, ami 3-5 év múlva is megállja a helyét.

"A magyar munkaadók elégedetlenek a felsőoktatásból kikerülő dolgozók képzettségével, a külföldiek szemében pedig a legtöbb esetben kifejezetten rossz ajánlólevél a magyar diploma. Miért?"

http://szentkoronaradio.com/kultura/2009_09_10_csokkeno-tekintelyu-a-magyar-diploma

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr811383947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása