SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Egységes egyetemi webes tananyagrendszer készül

2009.08.19. 11:51 Varga Kálmán

Az Opencast kezdeményezés keretében nemzetközi egyetemek azt akarják elérni, hogy a különböző felsőoktatási előadások és tananyagok mindenki számára könnyen érhetővé váljanak. Az Opencast Matterhorn program célja, hogy egyre több egyetemi és főiskolai előadás jelenjen meg webes formában is és hogy ezek a webcastok minél több felsőoktatási intézményben legyenek hozzáférhetők.

"Az elképzelések szerint a webes tananyagokkal kapcsolatos minden egyes folyamatot automatizálnának. A lényeg, hogy így nem csak könnyen, de a jelenleginél jóval olcsóbban hozzáférhetőek lesznek később a felsőoktatási előadások és tananyagok."

http://www.sg.hu/cikkek/69126/egyseges_egyetemi_webes_tananyagrendszer_keszul

1 komment

Címkék: oktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr141321666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

O'Seamus · http://www.hhanuman.blogspot.com/ 2009.08.19. 15:32:22

Hát jha, az információ birtoklása/ hozzáférhetősége. Állítom hogy a magyar felsőoktatás sokkal kevésbé lenne beteg, ha a tizennyolcéveskéknek teljes rálátásuk lenne, mire is vállalkoznak, mert mindezidáig kábé a felvi.hu adja a legszélesebb körű tájékoztatást, ami valljuk be, édeskevés.
süti beállítások módosítása