SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Érdekességek a Google háza táján

2011.01.22. 14:37 Varga Kálmán

Közösségi vásárlós oldalt indít a Google

A Google hónapokig tárgyalt a legnagyobb közösségi vásárlós oldal, a Groupon megvételéről – sikertelenül. Pedig bőven ajánlott nekik pénzt, a hírek szerint hatmilliárdot lett volna hajlandó fizetni a sikerprojektért. A Groupon azonban hajthatatlan volt, és a legújabb hírek szerint nem is jártak rosszul ezzel, legutóbb 15 milliárdra becsülték az értékét.

A Google azonban nem adta de, úgy döntöttek, ha már nem sikerült megvásárolni, akkor fejlesztenek egyet – a Mashable információi szerint ez lesz a Google Offers névre hallgató szolgáltatás. A Google Offers abban segíti a felhasználókat, hogy kedvező ajánlatokat kapjanak a lakókörnyezetükből napi hírlevélen keresztül. A Google Offers össze lesz kapcsolva a Google checkouttal is.

Forrás: http://index.hu/tech/2011/01/21/kozossegi_vasarlos_oldalt_indit_a_google/

 

Vezetőváltás a Google élén

Az egész technológiai ipart meglepte a Google bejelentése: Eric Schmidt, aki 2001 óta a cég vezérigazgatója, és a feltörekvő keresőoldalból az internet legnagyobb birodalmát építette fel, távozik a vállalat éléről.

Schmidt utódja Larry Page, a Google egyik alapítója lesz, aki a Stanford egyetemen Sergey Brinnel közösen a kilencvenes évek közepén megírta a kereső legelső verzióját. Page a Google igazgatónácsának tagja, és a termékfejlesztésért felelős elnök volt az utóbbi tíz évben, mióta Schmidtet leszerződtették vezérigazgatónak.

A döntést különösebb indoklás nélkül közölte a cég a hivatalos blogján, Schmidt a privát Twitter-csatornáján úgy kommentálta, hogy már nincs szükség felnőtt felügyeletére a cég napi irányításában (a cég hármas vezetését az ókori Róma triumvirátusaihoz hasonlították elemzők, ahol Schmidt tapasztalata ellensúlyozza Brin és Page lendületét és kreativitását).

Forrás: http://index.hu/tech/2011/01/21/vezetovaltas_a_google_elen/

Szólj hozzá!

Címkék: google

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr922605054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása