SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Display hirdetések 2010-ben

2011.01.20. 12:37 Varga Kálmán

2010-ről is készített az Adverticum egy évértékelő bejegyzést, ahol az ADV és CT számok tükrében mutatják meg, hogyan alakult a display piac az Adverticum szemszögéből!

A számok

Néhány érdekesség a tavaly kiszolgált hirdetésekkel kapcsolatban.

A tavalyi évvel ellentétben most a január jelentette a mélypontot az ADV-kat tekintve, innen kapaszkodott fel a piac, míg el nem érte a maximumot májusban. Ezen időszak alatt stabilizálódott a kiszolgált hirdetések száma, nem volt komolyabb visszaesés az év második felében sem, ráadásul a nyári csökkenés is elmaradt. Ha innen nézzük, a válság hatása egyre kevésbé érződik a display piacon.

Érdekesség, hogy bár júliust követően kisebb mértékű csökkenést tapasztalhattunk ADV szinten, miközben pont ebben a hónapban esett nagyságrendit a kattintások száma. A nyári CT szűkösség után visszatért a rendes kerékvágásba a felhasználók kattintási kedve, újra növekedésnek indultak a CT számok.


A karácsonyi hajrá 2009-hez hasonlóan most is novemberben tetőzött, a december kisebb enyhülést hozott az ADV-kat tekintve.


A teljes cikk itt olvasható: http://adserver.blog.hu/2011/01/19/display_hirdetesek_2010_ben

Szólj hozzá!

Címkék: trendek

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr102599959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása