SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

A SzEKIT blog 2009-es statisztikái

2010.01.02. 21:05 Varga Kálmán

Sok helyen láttam, hogy mindig érdekes adatokkal szolgálnak az előző év statisztikái, ezért úgy gondoltam, hogy készítek én is egy bejegyzést. Mivel mi, mint SzEKIT csak 2009. áprilisa óta létezünk, illetve a tényleges cikkezés időszaka júliusban indult meg, ezért csak kereken 6 hónap adataival tudok szolgálni - ezeket a blog.hu belső statisztikái alapján állítottam össze!

Mivel erősen specializált, szűk réteget megcélzó, és még kevésbé ismert a SzEKIT, ezért nagyon nagy pozitív csalódásként értek a következő adatok:

  • Az elmúlt 6 hónapban 3732 egyedi látogatót regisztráltunk, a rendszer egy nap alatt egy IP címet csak egyszer számol - így ez az adat könnyeket csal ki a szememből :).
  • Naponta átlagosan ~21 egyedi látogatónk van, ez a (folyamatosan gyarapodó) jelenlegi Facebook-rajongóink számának harmada - az egyes látogatók ~1,8 oldalt tekintenek meg, azaz nem csak egy hír / nem csak az első oldal hírei érdeklik őket.
  • A "legnépszerűbb napunk" akkor volt, amikor az elbocsájtott Twitterező marketinges munkatárs megbotránkoztató sorsáról írtunk, ekkor egy nap alatt 193 látogatónk volt.
  • Az URL-statisztika is érdekes adatokkal szolgál: a látogatóink 23%-a a magyar Google segítségével jutott el hozzánk, míg 14%-a a direkt link megadása segítségével (könyvjelző / begépelés), 13%-a a Networkedblogs szolgáltatáson keresztül, további 9% pedig a blog.hu-n keresztül navigál el hozzánk. A maradék 41% sorrendben, az előbbinél kisebb arányban a honlapunkról, a facebook-ról, az egyéb keresőkből, és a különböző beépülő alkalmazásokon keresztül jut el hozzánk.
  • A használt böngészőket tekintve nálunk is tapasztalható az utóbbi idők átrendeződései az erőviszonyokat tekintve: a látogatók 46%-a már Firefox-ot, 35%-a IE-t, 12%-a Chrome-ot, 2%-a Safari-t használ, a maradék 5% az előbbinél kisebb arányban használ Opera-t, vagy egyéb böngészőt.
  • Ugyanakkor 92%-otok használ Windows operációs rendszert, 4%-otok MacOS-t, 2%-otok pedig Linux-ot, a maradék 2% pedig egyéb oprendszert használ.
  • A blogon eddig összesen 182 bejegyzés született, ez átlagosan havi ~30, napi ~1 poszt. Ezt a számot idén meg kívánjuk legalább duplázni, a szabadidőnkhöz mérten remélem össze fog jönni!
  • Ha azt vesszük, hogy egy poszt kirakása átlagosan ~15 percet vesz igénybe (kiegyenlítődnek a terjedelmes posztok és az 1 perc alatt belinkelt érdekességek + ha nem futunk össze jó hírrel, akkor fel kell kutatni egyet), ez azt jelenti, hogy az elmúlt 6 hónap alatt 2730 percet töltöttünk poszt-írással, ez alatt az összes Star Wars filmet végignézhettük volna egy ültő helyünkben - 3,5-szer :). (Egy összetettebb, sok forrást felhasználó, nagyobb lélegzetvételű poszt megírása átlagosan 30-60 percet vesz igénybe.)
  • 64 komment készült, ami nem sok, viszont rendkívül örülünk annak, hogy olvasóink aktivizálódnak - ezeket utólag is köszönjük szépen, remélem a továbbiakban is viszontláthatunk Titeket!
  • Az oldal eddigi bevétele 0, azaz nulla forint, de hirdetéseket természetesen továbbra is szívesen rakunk ki és köszönettel veszünk :)

 

Ezek a számok nyílvánvalóan eltörpülnek más oldalak mellett, de nem ez a fontos - szeretnénk megköszönni az elmúlt évet minden kedves látogatónknak, újévi fogadalmaink között kiemelt helyen szerepel a színvonal és a cikkek mennyiségének további emelése :).


Szólj hozzá!

Címkék: szekit hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr831640374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása