SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

SzEK.org és NFH együttműködés

2009.12.11. 22:36 Varga Kálmán

"A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért kezdeményezésére példás gyorsasággal reagált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), így a két szervezet illetékesei tegnap tárgyalóasztalhoz ültek annak tisztázásra, vajon a webshopok, internetes áruházak üzletnek minősülnek-e.
Az eredmény: a SzEK.org és az NFH a jogalkotói szándék tisztázása érdekében a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz fordul. A válasz tartalmától függően dönt az NFH az érintett webshopok vizsgálatának ügyében."

"Az ügy előzménye, hogy november végén a SzEK.org sürgős egyeztetést kezdeményezett az NFH vezetőivel, mivel a hatóság arra hivatkozva bírságolt meg 500 ezer forintra egy céget, hogy annak szexuális termékeket kínáló internetes kereskedelmi oldala, azaz webshopja valójában nem üzlet, csak egyszerű reklám."

http://www.szek.org/hirek-esemenyek/37-szek/203-az-nfh-es-a-szekorg-kozosen-furkeszte

 

! UPDATE !

Íme egy releváns cikk, ami a dohánytermékeket állítja a középpontba - és egy ellentmondásos kijelentés, ami a következőket írja:

"[...] az NFGM felvette a kapcsolatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a Magyar Áruküldők egyesületével, és, mint a Fair Business állításaira adott válaszában írja, „mivel a módosítások széles körű egyeztetésen alapulnak ezért, úgy ítéljük meg,  (...) a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet nem igényel módosítást."

http://index.hu/tech/2009/12/11/ujra_engedelykoteles_az_online_kereskedelem/

Kiváncsi leszek arra, hogy mi fog ebből kisülni...


2 komment

Címkék: szek

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr831592125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.12.13. 16:25:13

erre én is kíváncsi vagyok! várom az eredményeket, remélem Ti is közlitek majd
süti beállítások módosítása