SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Beindult a Google fordító-gépezete

2009.11.30. 10:52 Varga Kálmán

Nem is egy, hanem két platformon fogott bele a Google a nyelvi korlátok lerombolásába: múlt héten jelentették be a YouTube új szolgáltatását, ami valós időben készít feliratot az aktuálisan lejátszott videóhoz, 51 nyelven - míg a másik platform a már eddig is létező Google Translate, ahol a közeljövőben komoly forradalmasítások fognak végbemenni.

Bár mindkettő még további kalapálásra szorul, és erősen pre-béta verzióban fut a YouTube fordítója is, mindenesetre a törekvés dícséretre méltó, és ha jól tudom, egyedülálló is - reméljük a várt pozitív társadalmi haszon nem marad el...

A YouTube feliratozó bejelentéséről hír:
http://itcafe.hu/hir/google_youtube_beszedfelismeres_felirat_forditas.html

A Google Translate-tel kapcsolatban készült interjú:
http://itcafe.hu/cikk/internet_forditva_jo_google_translate_franz_och/szoveggel_taplaljak.html

1 komment

Címkék: google kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr481561430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.12.10. 17:47:39

és majd összekötik a google translatort a yoututbbal meg a twitterrel is és akkor cseveghetek kínai meg indiai segédmunkásokkal is a neten :) a google megoldja bábel problémáját...

kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdik el megépíteni noé bárkáját is :D
süti beállítások módosítása