SzEKIT blog

A SzEKIT blog olvasói többek között e-kereskedelmmel, online szolgáltatásokkal, mobilokra alapuló szolgáltatásokkal, illetve oktatással kapcsolatban olvashatnak híreket, de kutatásokról, üzleti lehetőségekről, elemzésekről, trendekről, és az ágazat ismertebb szereplőiről is informálódhatnak.

Az állásajánlatok szekció ingyenesen igénybevehető, hirdetéseket a következő e-mailcímre várjuk: info@szekit.hu!

Hirdetés

Facebook

Követőink

Nyilvános a kormány digitális stratégiája - Internet Hungary 2010

2010.10.27. 11:45 Varga Kálmán

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár az Internet Hungary 2010 konferencián bejelentette a kormány digitális stratégiáját, pontosabban annak vitairatát. Bárki hozzáfűzheti a véleményét a következő három hétben, a végleges változat november végére készül el.

Konkrétumok (kevés számszerűsített célkitűzés hangzott el):
- A kormány 2014-ig egymillióval csökkentené a digitális írástudatlanok számát, különös tekintettel az 50 év fölöttiekre.
- Az oktatással egy időben javítani akarják az elektronikus kormányzati szolgáltatások színvonalát, használhatóságát, és fejlesztenék az e-egészségügyet is.
- [...] az Európai Unió 2013-ra teljes szélessávú lefedettséget akar mindenhol, de egyrészt az uniós terv eddig is ismert volt.
- [...] ösztönözni szeretnék a beruházásokat, de a kormánynak számításba kell vennie, hogy éppen megvágta 61 milliárd forintra a távközlési szektort, ami némiképp csökkenti az érintett vállalatok befektetési kedvét.

http://index.hu/tech/2010/10/26/nyilvanos_a_kormany_digitalis_strategiaja/

Nyitrai Zsolt szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiája csak akkor lehet sikeres, ha indokolt projekteket indítanak el, és azokat normális áron, botrányok nélkül valósítják meg.

A Digitális Magyarország Program című vitairat az NFM weboldalán érhető el, pdf formátumban.


Szólj hozzá!

Címkék: tech oktatás internet kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://szekit.blog.hu/api/trackback/id/tr322402575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása